ROŠTILJ NA VIROVITIČKIM RIBNJACIMA

Na našem prvom većem okupljanju ove godine, kako su popustile epidemiološke mjere, družili smo se uz roštilj.

Iako pretežno ležernog i zabavnog sadržaja, pokazano je konzumiranje velike količine ugljikohidrata (200g ugh) u jednome obroku da se dokaže da je moguće postići apsolutno uredne šećere uz bilo koju dozu ugljikohidrata.

Na istom primjeru su također osobe sa dijabetesom tip 1 odokativno procjenjivale koliko okvirno ima hrane u gramima odnosno ugljikohidrata u zadanome obroku (radilo se samo o kuhanome krumpiru, znači jednostavna hrana) gdje su greške bile zapravo drastične. U nastavku slijede procjene:

 

P.A. – 300g hrane (okvirno 60g ugh)

G.B. – 350g hrane(okvirno 70 g ugh)

L.C. – 400g hrane (okvirnih 80g ugh)

J.J. – 400g hrane (okvirnih 80g ugh)

N.M. – 400g hrane (okvirnih 80g ugh)

K.V. – 500g hrane (okvirnih 100g ugh)

D.Ž. – 600g hrane (okvirnih 120g ugh)

G.H. – 700g hrane (okvirnih 140g ugh)

L.R. – 550g hrane (okvirnih110g ugh)

 

Iako se radi o osobama sa dužim stažem i vrlo dobrom regulacijom vidimo da su promašaji bili od 140g ugh do 60g ugh (ili bolje rečeno 30-70%), nitko nije pogodio ni približno broj ugljikohidrata.

 

Stoga pokušavajte što više vagati vašu hranu, te što manje dozirati hranu odokativnom metodom.

Dodatno vidite da je moguće zadržati glikemiju urednom, bez obzira na broj ugh.

A zapamtite, izbjegavanjem ugljikohidrata unosimo druge vrste namirnica koje pretežno imaju proteine koji također podižu razinu šećera, vjerovali ili ne.

Tags:

Comments are closed